Concert Les Miserables met live schilderen

Zondag 21 oktober 2018 van 15:00 tot 16:30


Klassieke muziek
Concert
Sint-Niklaaskerk

Beschrijving

Piano trio : Mikhail Bezverkhni viool-zang, Zhaina Kydyrova, cello en Anastasia Kozhushko, piano brengen werken van Astor Piazzolla 4 seizoenen van Buenos Aires, Vivaldi 4 seizoenen en Tchaikovskiy 4 seizoenen

Er wordt live geschilderd door verschillende kunstschilders van dienst op dit concert.

Verplicht reserveren voor het concert: entree 25 euro te betalen aan de kassa. Ben je jonger dan 26 jaar dan betaal je slechts 18 Euro.

Reservatie verplicht als je een stoel wilt voor deze première per mail : frjacobs@telenet.be

Kunstenaars en kunstschilders: Winnie Vandeweghe, Marie Chimkovitch, Ann Tombeur,Kokou Senavon,Veronique Van Asch, Frank Vanhaverbeke, Jaco, Françoise Bonnaffé, Christine Cortens, Gloria Romberg, Lilian Steenhuizen, Robert Struwer, Filip Rottiers, Santina Chirulli, Patrick Beirnaert, Henriette Kros, Erna Mouton, Nadine de Meester, Ann Dierckx, Bram Eliaert, Mikhail Bezverkhni


Bio van het trio “les misérables”
Mikhail Bezverkhni, grand prix van zes internationale wedstrijden waaronder de eerste prijs Koningin Elisabeth Wedstrijd in de jaren 90, gebuisd en geweigerd na audtitie voor het radio orkest van Frankfurt in Duitsland in de eerste ronde. Zhaina Kydyrova winnares van 3 wedstrijden, master voor cello aan het conservatoiurm van Moscou en gebuisd en geweigerd na een orientatieproef aan het Kask in Gent met de vermelding dat het onmogelijk was om haar in 2 jaar cello te leren spelen tijdens de master opleiding van het Kask. Anastasia Kozhushko, internationale soliste piano, laureaat van meer dan 15 internationale wedstrijden maar gebuisd als concertmeester aan het conservatorium te Gent.

Zij gaan in de voetsporen van Franz Schubert, Vincent van Gogh, Georges Bizet na zijn première van de opera Carmen, Franz Kafka, Salvador Dali, Mondelliani , Bébé Alexandru Nastasoiu en nog vele anderen in de lange rij van vénérables misérables…

Entrée: vénérables misérables prijs van 15 Euro per persoon te betalen aan de kassa

Reservatie verplicht voor deze première per mail : frjacobs@telenet.be

Bio: Gulzhaina kydyrova, cello

Zhaina is geboren in Almaty, Kazachstan in 1972. Zij begon op de leeftijd van 11 jaar oud in de speciale muziekschool K. Bajseitova in Almaty, Kazachstan en studeerde af in 1991. In 1991 vatte ze haar studies aan in het conservatorium in Kurmangazy Kazachse in Almaty, Kazachstan en ze studeerde af als lerares, concert muziekante, cello soliste en artieste voor kamerorkesten, muziek, opera en symfonische orkesten. Ze studeerde bij professor Djambul Baspaev. Vanwege haar uitzonderlijke prestaties werd ze uitgenodigd aan het conservatorium P. Tsjaikovski in Moscou onder het Sovjet-regime en behaalde haar postgraduaat in 1999. Na deze studies volgde ze een opleiding aan het ‘Moscou State Conservatory’ voor twee jaar en eindigde haar muzikale opleiding in 2001. Ze volgde lessen bij professor Tatiania Priymenko en hoogleraar Dmitry Miller concert meester van de cello’s bij het Bolshoi Theater. Ze had trainingen van professor Yakunin, en kreeg de hoogste kwalificatie voor het onderwijzen van cello in Almaty, Kazachstan in 2012, en deed een masterclass met Igolinsky van Moskou en Valentin Berlinski en Oleg Sendetsky van het ‘Mariinsky Theatre’ in Sint Petersburg in 2013.

Ze heeft verschillende wedstrijden gewonnen: laureaat op de wedstrijd van de muziekscholen in Almaty, Kazakhstan, 1987 – Laureaat van de nationale competitie voor jonge muzikanten in Ust Kamenogorsk, Kazakhstan, 1988 – Speciale prijs in een internationale competitie in Rusland, 1990 – Laureaat van een internationale competitie in Turkmenistan, 1994

Ze was docent cello aan het conservatorium in Almaty, Kazakhstan, assistent-docent in het ‘Conservatory Chamber Ensemble’ in Almaty, docent aan de speciale muziekschool voor hoogbegaafde kinderen in Almaty en ze is vandaag muziekleraar voor cello en piano met een ervaring van meer dan 12 jaar. Haar studenten kregen nationale en internationale prijzen in verschillende wedstrijden.

Ze trad op als artiest in een nationaal en internationaal kader: artieste voor het Kazakstaanse televisie en radio orkest, Almaty, Kazakhstan, soliste voor een kamerorkest, Almaty, Kazakhstan, artieste voor een kamerorkest van het muziek en drama theater in Moskou, artieste in de ‘ State Capella Moscow City Symphony Orchestra’, artieste in een kamerorkest in de muziekschool genoemd naar Galina Vishnevskaya en Mstislav Rostropovich in Moskou , artieste in een kamerorkest van de staatsuniversiteit Lomonosov in Moskou, artieste in een kamerorkest onder de burgemeester en het stadhuis van Almaty, Kazakhstan, Artieste in het nationaal symfonisch orkest in Almaty, Kazakhstan, Lid van een eigen opgericht kwartet, van 2007 onder de naam Mezzo

Ze kwam naar België in 2013 en begon een opleidingsinstituut onder de naam ‘Mezzo’ voor piano en cello. Ze treedt vandaag op als artiest met haar ensemble ‘Mezzo & Co’ en organiseert culturele events en zakelijke events voor derden.

Bio: Mikhail Bezverkhni

Als violist heeft hij een grote carrière gemaakt, maakte hij vele tournees en was hij laureaat en prijswinnaar van verschillende internationale concoursen. In 1976 won hij de eerste prijs tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool, Grand Prix D’Elisabeth, te Brussel. Deze zeer prestigieuze toekenning markeerde wel het tijdperk waarin hij vrij was te reizen buiten de USSR. Hoewel hij binnen de USSR vele concertreizen en opnames maakte werd het hem vanaf 1978 voor lange tijd belet in en uit het westen te reizen.
Na de val van de Berlijnse Muur in 1990 heeft hij zich definitief in België gevestigd. Naast de vele opnames die hij onder meer heeft gemaakt voor Melodya en Deutsche Grammophon, heeft Michail Bezverchni ook zijn sporen verdiend als dirigent, acteur en als componist van onder andere filmmuziek. Zijn Suite Gambrinus won de eerste prijs van de muziek tijdens het internationale filmfestival van Valence (Frankrijk) in 1992.
Als kunstschilder heeft hij vanaf 1976 tot 1990 een 14-jarige kunstvakopleiding genoten bij Vladimir Rajkov, leerling van Robert Falk. Lange tijd na zijn vestiging in België keerde hij uiteindelijk in 2007 terug naar de schilderkunst. Meer dan 30 van zijn werken bevinden zich inmiddels in privé-collecties in België, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Rusland, Wit-Rusland, Tsjechië, Monaco, Israël, Majorca enVaticaanstad.

Bio Anastasia Kozhushko

Anastasia Kozhushko werd geboren in 1988 in Ukraine. Ze volgde een professionele muzikale opleiding aan de Speciale Muziekschool voor begaafde kinderen in Kharkiv. Sinds 2005 studeert Anastasia aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij de docent Samoshko.

In 2001 was zij eerste prijswinnaar van de 24ste Internationale Piano Wedstrijd Smetana in de Tsjechische Republiek, waar ze de speciale prijs won voor de beste uitvoering van Bedrich Smetana. Ook was zij eerste prijswinnaar van de internationale muziekwedstrijd Alter Musici te Spanje in 2000.

Sinds haar zesde nam Anastasia deel aan verschillende concerten en festivals in Oekraïne, Rusland, Spanje, Duitsland, België en Japan. In 2001 gaf ze twee recitals op het internationale muziekfestival De Musica del Mediterreneo in Spanje.

Locatie

Korenmarkt 1
Gent 9000

Organisator

Kunst Experimenten Gent

Contact

Korenmarkt 1
Gent 9000
frjacobs@telenet.be

Prijs

€ 25november 2018

december 2018

januari 2019

februari 2019

maart 2019

april 2019

mei 2019

juni 2019

juli 2019

augustus 2019

september 2019

 Top