Een muzikale reis rond de wereld

Zaterdag 22 september 2018 van 15:00 tot 16:30


Klassieke muziek
Concert
Sint-Michielskerk

Beschrijving

Koninklijke Fanfare “De Vriendenkring” speelt in de 1e divisie en haalde op het laatste bondsconcours een fraaie 1e prijs, met lof der jury. Het programma dat we tijdens de concerten ten gehore zullen brengen bestaat uit een mix van klassieke en lichte, goed klinkende populaire muziek. Het zal een zeer gevarieerd programma worden waarbij elke muziekliefhebber van fanfaremuziek aan zijn trekken zal komen.

Op ons repertoire staat de meeslepende Schotse muziek van de “Hymn of the Highlands” (Philip Sparke) en de Ierse Folk Music “Lord Tullamore”. Verder nemen we u mee naar Spanje met de vurige, en tevens lieflijke paso-dobles “La Primitiva” en “Puenteareas”.

Maar ook de populaire zomerhit uit 2017 “Despacito”, nummer 1 in de hitlijsten van Nederland, Duitsland, Zweden en de Verenigde Staten, staat op ons programma. En natuurlijk de bekende lyric van Brendan Graham “You raise me up”, prachtig vertolkt op de tuba. Uiteraard mag ook de prachtige ballade “Gabriella’s song” uit de film “As it is in Heaven” niet ontbreken.

Verder kunt u genieten van de prachtig klinkende koraal “Canterbury choral” (Jan van der Roost), die je raakt tot op het bot en de geweldig mooie psalm “Antiphon” van Bruckner, die in de Sint Michielskerk prachtig zullen klinken.

In ons programma hebben we natuurlijk ook enkele goed klinkende fanfarewerken opgenomen, zoals “The witch and the saint” (Steven Reineke). Dit stuk gaat over de heksenvervolging in de Middeleeuwen. Na een geheimzinnig begin volgen er lieflijke melodieën en emotionele contrasten. Zo zal ook “t Ministerie van fanfare” (Jacob de Haan) en “Dancing on the seashore” (Jan Haderman) niet ontbreken.

In ons concert zult u ook kunnen genieten van enkele marsen zoals de virtuose brassband-mars “Knight templar”, de concertmars “Arsenal” maar ook de vrolijke feestmars “Immer Fest”.

Kortom een programma om van te smullen en waarvoor we u gaarne uitnodigen.

Locatie

Sint-Michielsplein
Gent 9000

Organisator

Koninklijke Fanfare De Vriendenkring

Contact

Sint-Michielsplein
Gent 9000

Prijs

€ 0september 2018

november 2018

december 2018

januari 2019

februari 2019

maart 2019

april 2019

mei 2019

juni 2019

juli 2019

augustus 2019

 Top