Archeologiedagen thuis: kookbrochure Smakeleyck Lam Gods

Van 09 oktober 2020 tot 11 oktober 2020


Cursus of workshop
Erfgoed
Sint-Baafskathedraal

Beschrijving

In deze kookbrochure ontdek je enkele heerlijke recepten met middeleeuwse ingrediënten. En passant ontdek je ook nog welke gerechten de Bourgondiërs het liefst aten? Hoe werd voedsel bereid en bewaard? En aten de middeleeuwers met mes en vork?

Historica Annelies Van Wittenberghe (Universiteit Gent) en foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh nemen voor OMG! Van Eyck was here een duik in de historische bronnen over voedsel. Op basis van o.a. oude verhalen, recepten en archeologische vondsten hebben zij een schat aan informatie vergaard over de culinaire gewoontes van de Bourgondiërs. Deze kennis delen ze met Flemish Foodie Olly Ceulenaere, chef van het Gentse restaurant Publiek zodat hij de Bourgondische gastronomie kan omzetten naar hedendaagse recepten.

Tip: Kom wildplukken op het Lam Gods, neem een duik in het schilderij en in de 15de-eeuwse beerputten van Gent. Ontdek de vele coronaproof activiteiten van OMG van Eyck was here.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Data:

  • vrijdag 09 oktober 2020 van 00:00 tot 01:00
  • zaterdag 10 oktober 2020 van 00:00 tot 01:00
  • zondag 11 oktober 2020 van 00:00 tot 23:59

Locatie

Sint-Baafsplein 4
Gent 9000

Organisator

De Foodarcheoloog

Contact

Sint-Baafsplein 4
Gent 9000



september 2020

oktober 2020

november 2020

december 2020

januari 2021

februari 2021

maart 2021

april 2021

juni 2021

juli 2021

augustus 2021

 Top