vzw Monumentale Kerken Gent stelt initiatieven voor

Geplaatst op zaterdag 30 mei, 2015

Naar aanleiding van de realisatie van 5 nieuwe brochures in de reeks ‘Erfgoedsprokkels’ stelde de vzw Monumentale Kerken Gent Stad (MKG) op 27 mei 2015 in de Sint-Pieterskerk haar doelstellingen en haar recente initiatieven voor.

In een gezamenlijk initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen en de vzw Monumentale Kerken Gent werd voor elk van deze monumentale kerken (Sint-Baafs Kathedraal, Sint-Niklaaskerk, Sint-Michielskerk, Sint-Pieterskerk en Sint-Jacobskerk) in de reeks ‘Erfgoedsprokkels’ een mooie, toegankelijke brochure samengesteld. Deze brochure wordt vanaf nu in deze kerken aangeboden, ze betekenen een nieuwe stap in het ruim toegankelijk maken van de historische en kunstige monumenten en het aanwezige roerend kerkelijk patrimonium.

Daarnaast lanceerde de vzw Monumentale Kerken ook de website mkgent.be.

Een ander project, geïnitieerd door de Vlaamse Gemeenschap en opgenomen door het Gentse stadsbestuur, is het op een professionele wijze inventariseren van het roerend kerkelijk patrimonium van deze vijf zeer waardevolle kerken. Dit inventarisatieproject werd toevertrouwd aan het CRKC (Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur).

Verder staan een optimalisatie van digitale desks in elke kerk en de ontwikkeling van een educatieve brochure om kinderen op een eigen wijze kennis bij te brengen in de steigers.

Bekijk hier de reportage “Nieuwe brochure voor kerkelijk erfgoed” die naar aanleiding van deze voorstelling door AVS gemaakt werd.

 

 

 

Alle Categorieen

 Top